Azivo verhoogt zorgpremie

Geschreven door redactie op 30-10-2012

Azivo is na DSW, StadHolland en Menzis de vierde zorgverzekeraar die de zorgpremie voor 2013 bekend maakt.

Deze is iets gestegen ten opzichte van vorig jaar. Klanten moeten nu 108 euro per maand betalen voor hun basisverzekering. Dit bedrag was vorig jaar €107,50. De belangrijkste aanvullende verzekeringen blijven even duur.

Vorige week liet Menzis weten dat de basisverzekering zes euro goedkoper is geworden. StadHolland verhoogde de premie met 6 euro per jaar, net als Azivo. DSW was de eerste zorgverzekeraar die een nieuwe premie bekendmaakte. Deze bleef exact hetzelfde als dit jaar.

Alle verzekeraars hebben tot half november om hun premies bekend te maken. Hierna hebben verzekerden ongeveer 6 weken de tijd om te beslissen of ze bij hun huidige verzekeraar blijven of overstappen.

Dit jaar is het extra interessant om de nieuwe zorgpremies in de gaten te houden. De zorgkosten zijn namelijk aanzienlijk gestegen dankzij een verhoging van het eigen risico van 220 naar 350 euro.

 • Bekijk hier een overzicht met alle zorgpremies 2018 op rij. Zo kunt u zien wat uw zorgpremie gaat zijn in 2018 en wat voor u het voordeligst is.


  Meer informatie »

 • Eens per jaar kunt u uw zorgverzekering veranderen. Voor het einde van het jaar krijgt u het nieuwe zorgpremie-aanbod van uw huidige verzekeraar. Overstappen kan dan voor 1 januari.

  Meer informatie »

 • We leggen graag uit wat het medicijnenbeleid van de zorgverzekeraars voor u betekent. Zodat u weet waar u aan toe bent in 2017 en gerust uw medicijnen kunt nemen.

  Meer informatie »

 • Het is van belang om te weten of u ingrepen waar u behoefte aan heeft vergoedt zult krijgen in 2017. We zetten de belangrijkste vergoedingen op een rij voor u.

  Meer informatie »