Huisartsen letten niet op vergoeding zorgverzekeraars

Geschreven door redactie op 04-12-2013

Huisartsen houden bij de doorverwijzing van patiënten geen rekening met de vergoeding van de zorgverzekeraars. Het Landelijke Huisartsen Vereniging stelt dat het draait om de medische noodzaak en dat de huisartsen geen rekening houden met de kosten die het met zich meebrengt. Daarnaast waarschuwen ziekenhuizen patiënten ook niet.

Wat vergoed wordt en wat niet zijn onderlinge afspraken tussen zorgverzekeraars en hun klanten. Zorgverzekeraars moeten daarom hun klanten goed voorlichten, zodat ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Bij een budgetpolis ben je vaker redelijk beperkt in de keuze voor ziekenhuizen. Hierdoor kan het zijn dat het ziekenhuis waar je wordt behandeld niet is aangesloten bij je zorgverzekeraar. Na de behandeling moet je dan soms de helft van de kosten betalen. Laat je daarom goed voorlichten voordat je een zorgverzekering afsluit.

 • Bekijk hier een overzicht met alle zorgpremies 2018 op rij. Zo kunt u zien wat uw zorgpremie gaat zijn in 2018 en wat voor u het voordeligst is.


  Meer informatie »

 • Eens per jaar kunt u uw zorgverzekering veranderen. Voor het einde van het jaar krijgt u het nieuwe zorgpremie-aanbod van uw huidige verzekeraar. Overstappen kan dan voor 1 januari.

  Meer informatie »

 • We leggen graag uit wat het medicijnenbeleid van de zorgverzekeraars voor u betekent. Zodat u weet waar u aan toe bent in 2017 en gerust uw medicijnen kunt nemen.

  Meer informatie »

 • Het is van belang om te weten of u ingrepen waar u behoefte aan heeft vergoedt zult krijgen in 2017. We zetten de belangrijkste vergoedingen op een rij voor u.

  Meer informatie »