Ook vergoedingen psycholoog 2012 versoberen

Geschreven door redactie op 04-11-2011

In 2012 zal de eigen bijdrage voor behandelingen bij de psycholoog veranderen. Men zal nu hiervoor een (hogere) eigen bijdrage moeten betalen, naast de maandelijkse zorgpremie. Hoe ziet deze eigen bijdrage er uit voor 2012?

Tweedelijnszorg

– Voor behandelingen tot 100 minuten betaalt u nu EUR 100,- eigen bijdrage

– Voor behandelingen vanaf 100 minuten betaalt u nu EUR 200,- eigen bijdrage

Eerstelijnszorg

– Ook voor de eerstelijnszorg gaat de eigen bijdrage omhoog naar EUR 20,- per consult.

-Voor een internetbehandelingstraject geldt een eigen bijdrage van EUR 50,-

-Het aantal te door de zorgverzekeraars te vergoeden consulten wordt aangepast van 8 naar 5 sessies.

Verblijf in een instelling

Vanaf 18 jaar dienen alle verzekerden een eigen aparte bijdrage te betalen bij verblijf in een instelling. Vanaf de tweede maand is dit EUR 145,- per maand. Deze kosten komen bovenop de eigen bijdrage voor behandeling en de maandelijkse zorgpremie.

Naast bovenstaande wijzigingen is het in 2012 mogelijk voor verzekerden om een rekening te krijgen bij het niet nakomen van behandelingsafspraken of niet op tijd afzeggen. Daarnaast worden aanpassingsstoornissen niet meer vergoedt vanuit te basispakket.

 

 • Bekijk hier een overzicht met alle zorgpremies 2018 op rij. Zo kunt u zien wat uw zorgpremie gaat zijn in 2018 en wat voor u het voordeligst is.


  Meer informatie »

 • Eens per jaar kunt u uw zorgverzekering veranderen. Voor het einde van het jaar krijgt u het nieuwe zorgpremie-aanbod van uw huidige verzekeraar. Overstappen kan dan voor 1 januari.

  Meer informatie »

 • We leggen graag uit wat het medicijnenbeleid van de zorgverzekeraars voor u betekent. Zodat u weet waar u aan toe bent in 2017 en gerust uw medicijnen kunt nemen.

  Meer informatie »

 • Het is van belang om te weten of u ingrepen waar u behoefte aan heeft vergoedt zult krijgen in 2017. We zetten de belangrijkste vergoedingen op een rij voor u.

  Meer informatie »